Οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι πολύ σπάνιες, αλλά όταν συμβαίνουν, το ιατρείο μας είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς μας. Θα πρέπει να καλέσετε το ιατρείο μας, όταν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο ή όταν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα “σιδεράκια” (ξεκολλημένο ή σπασμένο άγκιστρο είτε δακτύλιος) που σας έχουν τοποθετηθεί.

Είμαστε σε θέση να προγραμματιστεί  ένα άμεσο ραντεβού για να επιλυθεί το πρόβλημα. Αφήνοντας την ορθοδοντική συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα κατεστραμμένη, μπορεί να οδηγήσετε σε επιμήκυνση του χρόνου θεραπείας καθώς και σε διαταραχές του σχεδίου θεραπείας σας.

ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ  ΚΕΡΙ

ΚΑΤΙ «ΤΣΙΜΠΑΕΙ» Αν κάποιο σύρμα είτε μέρος απο τα σιδεράκια σας «τσιμπάει», για να μην δημιουργηθεί πληγή εξαιτίας του, χρησιμοποιείστε κερί ανακούφισης, μέχρις ότου μπορέσουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα. Εάν το σύρμα έχει φύγει απο τη θέση του μπορεί να χρειαστεί να το κόψετε, χρησιμοποιώντας έναν μικρό ηλεκτρολογικό κόφτη, αφού πρώτα τον πλύνετε και μετά τον απολυμάνετε με οινόπνευμα.

 

 

ΞΕΚΟΛΛΗΜΕΝΟ “ΣΙΔΕΡΑΚI” Αν κάποιο “σιδεράκι” (άγκιστρο ή δακτύλιος) έχει ξεκολλήσει, θα πρέπει να το αφήσετε στη θέση του επάνω στο σύρμα και να τοποθετήσετε κερί ανακούφισης επάνω του, μέχρι να μπορέσουμε να το επισκευάσουμε.